dimecres, 22 de gener del 2014

ELS ALIMENTS I LES TRADICIONS



Per les verges: els bunyols









     Per fer bunyols:

Ingredients (per uns 22 o 24 bunyols):
- 280 grams de patata bullida amb pell
- 140 grams de farina
- 1 sobre de llevat
-2 cullerades d'aigua
-1 ou batut
- Oli d'oliva per fregir
- sucre a bastament per arrebossar els bunyols

Preparació:

Pelar la patata una vegada freda i xafar-la amb una forqueta en un bol. Afegir l'aigua, l'ou, el llevat i la farina i pastar fins que quedi tot unit. Tapar el bol amb un drap de cuina i deixar reposar en un lloc càlid, sense corrents d'aire, fins que la massa hi hagi pujat.

Amb les mans untades d'oli anar agafant porcions de massa i formar boletes amb un forat enmig.
Posar oli en una paella profunda (fins a una mica més de la meitat) i quan estigui calent anar agafant porcions de massa i formar boletes amb un forat enmig, els vas tirant amb suavitat dins l'oli. Al principi s'enfonsaran però ells mateixos pujaran a la superfície. Quan estiguin daurats d'una banda, donar-los la volta amb cura perquè es daurin també per l'altra. Retirar amb una escumadora i anar col•locant en una safata amb paper de cuina per llevar l'excés d'oli. Han de quedar cruixents per fora i mollets per a dins.

Arrebossar-los en sucre i menjar-los encara calents.

BON PROFIT!!!!!

 
Per Sant Antoni: sobrassada i botifarrons








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada